Utrecht,
10
januari
2022
|
13:00
Europe/Amsterdam

De Volksbank gaat totaalsaldo per klant hanteren voor berekening negatieve rente

Vanaf 1 april 2022 hanteren de merken van de Volksbank, SNS, ASN Bank en RegioBank, het totaalsaldo per klant als grens voor het in rekening brengen van negatieve rente. Dat gebeurt nu nog per rekening. Het totaalsaldo is de som van de tegoeden op betaal- en spaarrekeningen, en het gelddeel van beleggingsrekeningen per klant. Bij een en/of rekening telt het saldo per persoon voor een evenredig deel mee.

Is het totaalsaldo hoger dan € 100.000, dan brengen we 0,5% rente in rekening over het deel boven dat bedrag, dit is een variabel rentepercentage op jaarbasis. Dit geldt separaat per merk voor zowel onze particuliere als zakelijke klanten.

Geld dat is belegd en tegoeden op een termijndeposito vallen buiten de berekening van het totaalsaldo, evenals tegoeden op rekeningen die specifiek bedoeld zijn voor kinderen, jongeren en studenten.                                                       

Particuliere klanten ontvangen over het saldo tot en met € 25.000 per spaarrekening een variabele rente van 0,01% op jaarbasis. Meer informatie over rentetarieven en -wijzigingen is te vinden op de websites van onze merken.

Over de Volksbank

De Volksbank is de organisatie achter SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen en de drijvende kracht op de achtergrond die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. De Volksbank is gevestigd in Utrecht. Voor meer informatie: www.devolksbank.nl

Deel deze release

Laatste nieuws