Utrecht,
11
september
2019
|
13:11
Europe/Amsterdam

De Volksbank geeft haar eerste green bond uit

Samenvatting

Op 9 september 2019 heeft de Volksbank N.V. met succes haar eerste senior preferred obligatie onder het Green Bond Framework uitgegeven. De obligatie heeft een omvang van € 500 miljoen, een looptijd van 5 jaar en een coupon van 0,01%. Er was door beleggers ingetekend voor een bedrag van circa € 1,7 miljard.

Doelstelling duurzaamheid

De Volksbank wil een relevante en positieve bijdrage leveren aan de maatschappij, met een focus op duurzaamheid en financiële weerbaarheid. Met de uitgifte van green bonds voegt de Volksbank een nieuw element aan haar waardeketen toe. Dat past bij haar doelstellingen voor een klimaatneutrale balans van 45% in 2020 en 100% in 2030.

 

Green Bond Framework

Het Green Bond Framework van de Volksbank is opgesteld overeenkomstig de ICMA Green Bond Principles en is getoetst op kwaliteit, duurzaamheid en transparantie door ISS-oekom, een van de grootste rating bureaus ter wereld op het gebied van duurzaam beleggen.

Deel dit bericht

Laatste nieuws

Over de Volksbank N.V

De Volksbank is de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS en de drijvende kracht op de achtergrond die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. De Volksbank is gevestigd in Utrecht. Voor meer informatie: www.devolksbank.nl