22
oktober
2021
|
16:03
Europe/Amsterdam

De Volksbank keert € 249 miljoen dividend over 2019 en 2020 uit aan aandeelhouder NLFI

Samenvatting

De Volksbank N.V. (de Volksbank) heeft op 22 oktober 2021 het resterende dividend over 2019 en het dividend over 2020 uitgekeerd aan haar aandeelhouder, de Stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen (NLFI). Dit is in lijn met de aankondiging in het halfjaarbericht 2021 van de Volksbank op 13 augustus 2021. Het dividend wordt nu pas uitgekeerd omdat de Europese Centrale Bank (ECB) eerder had aanbevolen uiterste voorzichtigheid te betrachten ten tijde van de Covid-19 pandemie. Op 23 juli 2021 heeft de ECB besloten die aanbeveling niet te verlengen na september 2021.

Het gereserveerde resterende dividend over 2019 bedraagt € 145 miljoen, na een gedeeltelijke uitbetaling van € 20 miljoen in april 2021. Het gereserveerde dividend over 2020 bedraagt € 104 miljoen. Aangezien het gereserveerde dividend reeds als schuld op de balans stond, heeft de dividenduitkering geen invloed op de kapitaalpositie van de Volksbank. De kapitaalpositie blijft onveranderd sterk.

De dividenduitkering past in de positieve impact die de Volksbank met haar strategie ‘beter voor elkaar – van belofte naar impact’ wil realiseren voor zowel klant, maatschappij, medewerkers als de aandeelhouder. Vanuit de gedeelde waarde aanpak is het streven doorlopend balans aan te brengen tussen deze belanghebbenden.

Downloads

Deel dit bericht

Laatste nieuws

Over de Volksbank N.V

De Volksbank is de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS en de drijvende kracht op de achtergrond die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. De Volksbank is gevestigd in Utrecht. Voor meer informatie: www.devolksbank.nl