Utrecht,
30
september
2021
|
14:57
Europe/Amsterdam

De Volksbank krijgt hoogste rapportcijfer van Eerlijke Geldwijzer voor tegengaan klimaatverandering

Samenvatting

Het maken van maatschappelijke impact is een speerpunt van de Volksbank. Zo hebben we de doelstelling om in 2030 klimaatneutraal te zijn en zorgen veel afdelingen binnen de Volksbank dat we hierop ieder jaar progressie maken. Hoe mooi is het dan dat wij van de Eerlijke Geldwijzer de hoogste score hebben gekregen voor klimaat?

Recent stelde de Consumentenbond op basis van scores van de Eerlijke Bankwijzer – onderdeel van de Eerlijke Geldwijzer – dat de Volksbank de meest duurzame bank is. In het recentste praktijkonderzoek ‘Klimaat’ van de Eerlijke Geldwijzer wordt dit opnieuw onderschreven.

In het eerste deel van dit praktijkonderzoek wordt gekeken hoe 27 in Nederland opererende banken, verzekeraars en pensioenfondsen omgaan met klimaatverandering. Bijvoorbeeld of ze een klimaatplan hebben, de C02-voetafdruk meten en daarover transparant zijn. De Volksbank scoort met een 8,6 (rapportcijfer 9) het beste. Jonna Tjapkes, senior adviseur duurzaamheid bij het Expertisecentrum Duurzaamheid waar het duurzaamheidsbeleid wordt gemaakt van de Volksbank en haar merken: "Een mooie bevestiging dat we goed bezig zijn met ons klimaatbeleid, keuzes voor investeringen (wel in duurzame energie, niet in fossiel) en langetermijndoel om klimaatneutraal in 2030 te zijn. ASN Bank heeft zelfs een ambitieuzer doel, namelijk om klimaatpositief in 2030 te zijn."

Klimaatverandering tegengaan doen we op allerlei manieren. Via onze investeringen en beleggingen natuurlijk, maar ook in onze interne bedrijfsvoering. En met het platform Woningverbeteraars helpen we klanten om duurzamer te wonen.

 

Over de Eerlijke Geldwijzer

De Eerlijke Geldwijzer vergelijkt het beleid en de investeringspraktijk van banken, verzekeraars en pensioenfondsen. De Eerlijke Geldwijzer, een gezamenlijk initiatief van Amnesty Nederland, Oxfam Novib, Milieudefensie, World Animal Protection en PAX, bestaat uit de Eerlijke Bankwijzer, Eerlijke Verzekeringswijzer en de Eerlijke Pensioenwijzer.

Deel dit bericht

Laatste nieuws

Over de Volksbank N.V

De Volksbank is de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS en de drijvende kracht op de achtergrond die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. De Volksbank is gevestigd in Utrecht. Voor meer informatie: www.devolksbank.nl