Utrecht,
30
juli
2021
|
15:41
Europe/Amsterdam

De Volksbank nam deel aan de SSM stresstest 2021

Samenvatting

De Volksbank N.V. (de Volksbank) heeft deelgenomen aan de door de Europese Centrale Bank (ECB) uitgevoerde Single Supervisory Mechanism (SSM) stresstest 2021. De Volksbank neemt kennis van de mededeling die de ECB vandaag over de stresstest heeft gedaan en bevestigt de uitkomsten van deze exercitie.

De stresstest beoordeelde de weerbaarheid van Europese banken bij ongunstige marktontwikkelingen over een periode van drie jaar en is geen test waarvoor een bank kan slagen of zakken. De resultaten van deze stresstest zullen door de ECB worden gebruikt als input in het komende Supervisory Review and Evaluation Process (SREP).

Onder de aannames en methodologische beperkingen van het ongunstige scenario van de stresstest, zou de Tier 1- kernkapitaalratio van de Volksbank per ultimo 2023 uitkomen in de hoogste, door de ECB gehanteerde, range van ≥ 14%, en ruim boven onze SREP Tier 1-kernkapitaalratio vereiste van 9,41% blijven. Op 31 december 2020 bedroeg onze Tier 1-kernkapitaalratio 31,2%.

Meer informatie over de uitkomst van de SSM-stresstest van 2021 wordt door de ECB verstrekt op bankingsupervision.europa.eu.

Deel dit bericht

Downloads

Laatste nieuws

Over de Volksbank N.V

De Volksbank is de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS en de drijvende kracht op de achtergrond die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. De Volksbank is gevestigd in Utrecht. Voor meer informatie: www.devolksbank.nl