Utrecht,
24
november
2017
|
11:04
Europe/Amsterdam

De Volksbank neemt kennis van uitkomst EU-brede Transparency Exercise 2017

Samenvatting

De Volksbank N.V. (de Volksbank) heeft kennis genomen van de mededelingen die de European Banking Authority (EBA) en De Nederlandsche Bank (DNB) vandaag hebben gedaan ten aanzien van zowel de informatie over de EU-brede Transparency Exercise 2017 als het voldoen aan het besluit van de Raad van Toezicht van de EBA.

De uitkomst van de EU-brede transparency exercise zijn hier te downloaden.

 

Achtergrond EU-brede Transparency Exercise 2017

In de vergadering van mei 2017 heeft de Raad van Toezicht van de EBA de documentatie voor de EU-brede Transparency Exercise 2017 goedgekeurd. Vanaf 2016 wordt de exercitie op jaarlijkse basis uitgevoerd en op hetzelfde moment gepubliceerd als de Risk Assessment Report (RAR). De jaarlijkse transparency exercise zal qua rapportagekader alleen op COREP/FINREP gegevens worden gebaseerd om een voldoende en passend niveau van informatie aan marktdeelnemers te waarborgen.

De templates werden centraal ingevuld door de EBA en daarna ter controle naar de banken en toezichthouders verzonden. De banken werden in de gelegenheid gesteld geconstateerde fouten te herstellen en de juiste gegevens via de reguliere COREP/FINREP-rapportagekanalen opnieuw in te dienen.

De (non)performing en forborne exposure cijfers zoals gerapporteerd in de EU-brede Transparency Excercise 2017 zijn gebaseerd op de Volksbank’s financiële verslaglegging (FINREP). Gedurende de periode waarin de transparency exercise plaatsvond, was de Volksbank nog bezig met het analyseren van deze cijfers. De resultaten van deze analyse waren niet beschikbaar ten tijde van het finaliseren van de transparency exercise. De definitieve (non-)performing en forborne exposure cijfers kunnen daardoor afwijken van de cijfers zoals gerapporteerd in de EU-brede Transparency Exercise 2017 template.

Downloads

Deel dit bericht

Laatste nieuws

Over de Volksbank N.V

De Volksbank is de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS en de drijvende kracht op de achtergrond die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. De Volksbank is gevestigd in Utrecht. Voor meer informatie: www.devolksbank.nl