Utrecht,
03
december
2021
|
11:20
Europe/Amsterdam

De Volksbank neemt kennis van uitkomsten EU-brede Transparency Exercise 2021

Samenvatting

De Volksbank N.V. heeft kennisgenomen van de mededelingen die de Europese Bankautoriteit (EBA) en de Europese Centrale Bank vandaag hebben gedaan ten aanzien van de informatie over de EU-brede Transparency Exercise 2021 en het voldoen aan het besluit van de Raad van Toezichthouders van de EBA.

Achtergrond EU-brede Transparency Exercise

De Raad van Toezichthouders van EBA heeft zijn goedkeuring verleend aan het pakket voor de EU-brede Transparency Exercise die sinds 2016 jaarlijks wordt uitgevoerd en samen met het Risk Assessment Report (RAR) wordt gepubliceerd. Wat betreft de vorm en reikwijdte wordt de transparency exercise uitsluitend gebaseerd op COREP/FINREP gegevens om marktdeelnemers actuele informatie te verschaffen over de financiële situatie van de banken in de EU.

De templates zijn ingevuld door de EBA en vervolgens naar banken en toezichthouders gezonden voor verificatie. Banken hebben de gelegenheid gehad eventuele fouten die zij signaleerden, te corrigeren en alsnog correcte gegevens in te dienen via de normale kanalen voor toezichts-rapportage, en konden specifieke informatie toevoegen die noodzakelijk was om afzonderlijke gegevens nader toe te lichten.

De uitkomsten van de EU-brede transparency exercise zijn hier te downloaden

Downloads

Deel deze release

Laatste nieuws

Over de Volksbank

De Volksbank is de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS en de drijvende kracht op de achtergrond die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. De Volksbank is gevestigd in Utrecht. Voor meer informatie: www.devolksbank.nl