Utrecht,
14
oktober
2021
|
14:16
Europe/Amsterdam

Eurowijsdag 2021: wethouder Anke Klein en Naomi van As openen samen ‘Schoolplein14’ van de Johan Cruyff Foundation

Samenvatting

Leerlingen van Openbare Dalton Basisschool Puntenburg in Utrecht konden deze week niet wachten tot ze naar school konden: op maandag 11 oktober was het Eurowijsdag. Na een periode met corona beperkingen, konden we eindelijk weer gastlessen geven. Na afloop mochten leerlingen van groep 6, 7 en 8 vragen stellen aan directieleden Martijn Gribnau, Jeroen Dijst en Marinka van der Meer én aan oud hockey international en Eurowijs ambassadeur Naomi van As. 

De kinderen wilden bijvoorbeeld van hen weten hoeveel geld er in de wereld is, hoe je een bank berooft en hoeveel zakgeld ze vroeger zelf kregen. Wat de Eurowijsdag dit jaar extra bijzonder maakte, is dat er ook een splinternieuw ‘Schoolplein14’ van de Johan Cruyff Foundation officieel in gebruik werd genomen. Dit schoolplein is aangeboden door de Volksbank als organisator van Eurowijs. Wethouder Anke Klein opende het schoolplein, samen met Naomi van As.

Lees het hele artikel over Eurowijsdag 2021

Deel dit bericht

Laatste nieuws

Over de Volksbank N.V

De Volksbank is de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS en de drijvende kracht op de achtergrond die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. De Volksbank is gevestigd in Utrecht. Voor meer informatie: www.devolksbank.nl