17
mei
2021
|
11:23
Europe/Amsterdam

Het dak is altijd groener met de buren

Samenvatting

Samen met onze kennispartner Natuur & Milieu en Het Groene Loket roepen we met de campagne ‘Het dak is altijd groener met de buren’ huizenbezitters in Nederland op om hun daken te ‘vergroenen’. 

Van grijs naar groen met een groendak

Lucia en Wim zijn gek op hun tuin en altijd op zoek naar manieren om deze te verrijken en te vergroten. In de nieuwsbrief van ASN Bank lazen zij over het vergroenen van daken, met daarin een actie van de Volksbank i.s.m. Natuur & Milieu en Het Groene Loket. Dat bracht hen op een idee en het groendak pakket was snel besteld. Hoe verliep de aanleg en zijn ze blij met het resultaat?

Combineren met zonnepanelen

Wist je dat zonnepanelen minder goed werken tijdens een warme zomer? Het verkoelende effect van een groendak kan hierbij helpen. Zonnepanelen op een groendak wekken namelijk zo’n 2 tot 3 procent meer elektriciteit op. Zo kun je duurzame energie opwekken en zorg je ook voor een verbetering van de biodiversiteit. Lees meer over deze combinatie en de juiste keuze hiervoor op de website van Natuur & Milieu.

Woningverbeteraars

Duurzaam wonen in een goed geïsoleerde, energiezuinige woning heeft meerdere voordelen. Je woont comfortabel zonder tocht of koude voeten. Energiebesparing heeft ook een duidelijk financieel aspect: de energieprestatie van een woning heeft direct invloed op de woonlasten van huishoudens. En vaak stijgt de waarde van je woning. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van CO2-uitstoot in Nederland. Wil je gelijk aan de slag? Kijk dan eens op ons nieuwe platform Woningverbeteraars en maak een persoonlijk stappenplan.

Lees verder over waarom duurzaam wonen, goed wonen is

Ontdek hoe we met onze bankmerken investeren en beleggen voor een beter klimaat

Deel deze release

Laatste nieuws