01
april
2021
|
12:11
Europe/Amsterdam

In gesprek met de Koning over samenwerking NLvoorelkaar

Samenvatting

Op 31 maart 2021 heeft Zijne Majesteit de Koning een digitaal werkbezoek gebracht aan vrijwilligersplatform NLvoorelkaar. Hierin was ook aandacht voor de inzet van het bedrijfsleven om vrijwilligerswerk te stimuleren. De Volksbank, partner van NLvoorelkaar, maakte graag gebruik van de uitnodiging om deel te nemen aan dit bezoek.

Silvia Nannings, projectleider NLvoorelkaar en Monique Mentjox, financieel coach bij SNS in Amsterdam Zuidoost, vertelden Koning Willem-Alexander waarom de Volksbank haar medewerkers stimuleert aan de slag te gaan als vrijwilliger.

Silvia Nannings: “Het is een bewuste keus om maatschappelijke betrokkenheid onderdeel te maken van onze bedrijfsvoering. Daar krijgen onze collega’s ook tijd en ruimte voor. Met een eigen platform van NLvoorelkaar maken we het hen makkelijk om als vrijwilliger aan de slag te gaan. De Koning was zeer geïnteresseerd in onze beweegreden en aanpak. En met Monique hebben we een prachtig voorbeeld in huis van wat vrijwilligerswerk allemaal kan opleveren.”

Monique Mentjox: “Mijn motto is: ‘Iedereen verdient het om gezien te worden.’ Vrijwilligerswerk doe ik heel lang, maar toen in onze taakomschrijving bij SNS stond dat we gestimuleerd worden om meer vrijwilligerswerk te doen, nam het voor mij serieuze vormen aan. Vaak zeggen mensen: “Wat goed dat je dit allemaal doet.” Maar dan zeg ik: “Loop eens een dagje met me mee en dan zie je wie de echte helden zijn.” Dat is de oma die van 33 euro per week rond moet komen. Ik ben geen held, ik stop er slechts een paar dagen werk in. De mensen uit de buurt, dat zijn de echte helden. En ik doe dit niet alleen. Ik krijg zoveel steun en hulp van mijn teamleden en mijn manager. We doen het echt samen. Het was een eer om dit ook aan Koning Willem-Alexander te mogen vertellen.”

Lees hier het eerdere artikel over onze samenwerking met NLvoorelkaar

Deel deze release

Laatste nieuws