Utrecht,
06
juli
2021
|
16:46
Europe/Amsterdam

Kamerbrief met voortgangsrapportage NLFI en verkenning toekomstopties

Samenvatting

De demissionair minister van Financiën heeft op 6 juli een brief aan de Tweede Kamer gestuurd met als onderwerp de nieuwe voortgangsrapportage van NLFI en de verkenning van de toekomstopties van de Volksbank. De belangrijkste conclusie: we krijgen tijd voor een succesvolle uitvoering van onze nieuwe strategie 2021-2025 ‘beter voor elkaar - van belofte naar impact'.

De brief, de verkenning en de rapportage van NLFI zijn te vinden op de website van de Tweede Kamer

We verwelkomen de observaties en standpunten uit de voortgangsrapportage van NLFI en uit de verkenning van de toekomstopties door het Ministerie van Financiën. We onderkennen het belang dat hierin uitgesproken wordt voor de uitvoering van onze nieuwe strategie 2021-2025 ‘beter voor elkaar - van belofte naar impact’. De tijd die we hiervoor krijgen van onze aandeelhouder ervaren we als een belangrijke steun in de rug. We delen de overtuiging dat een succesvolle uitvoering bijdraagt aan het vergroten van de toekomstopties voor een verzelfstandiging waarbij ons maatschappelijk karakter en het vergroten van de diversiteit van het Nederlandse bankenlandschap gewaarborgd blijft.

De uitvoering van de nieuwe strategie is op dit moment onze grootste prioriteit. De Volksbank staat aan het begin van een volgende fase in haar ontwikkeling. Onze solide financiële positie, sterke maatschappelijke missie en hoge klanttevredenheid zijn een stevige basis voor uitvoering van onze nieuwe strategie voor de periode 2021-2025. Bij de presentatie van onze halfjaarcijfers over 2021 op 13 augustus rapporteren we over de voortgang en de eerste stappen die hierin gerealiseerd zijn.

Deel dit bericht

Laatste nieuws

Over de Volksbank N.V

De Volksbank is de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS en de drijvende kracht op de achtergrond die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. De Volksbank is gevestigd in Utrecht. Voor meer informatie: www.devolksbank.nl