14
februari
2023
|
14:40
Europe/Amsterdam

Kosteloos overboeken naar Turkije en donatie Giro555

Bij de Volksbank merken, SNS, ASN Bank en RegioBank

Samenvatting

De aardbeving in Turkije en Syrië heeft het leven van honderdduizenden mensen verwoest. Sinds deze rampzalige gebeurtenis hebben wij en onze bankmerken gezien dat klanten geld overmaken aan dierbaren in de getroffen gebieden. Daarom hebben we besloten om de transactiekosten van een particuliere betaalrekening naar Turkije achteraf te compenseren. Zo wordt geld overboeken naar Turkije kosteloos voor klanten van SNS, ASN Bank en RegioBank. Daarnaast doneren we het bedrag aan transactiekosten van elke particuliere overboeking naar Turkije ook aan Giro555.

Het kosteloos overboeken en doneren doen we gedurende drie maanden. Zo steunen we iedereen in Nederland die familie of vrienden direct wil helpen en dragen we met de donatie bij aan de hulp voor slachtoffers in zowel Turkije als Syrië.

Helaas is het vanwege sancties niet mogelijk om vanuit Nederland geld over te maken naar Syrië. Door geld over te maken naar Giro555 steunen we de samenwerkende hulporganisaties die actief zijn in zowel Turkije als Syrië.
 

Veelgestelde vragen


Hoe werkt het?
Als je geld overmaakt naar Turkije vanaf een particuliere betaalrekening betaal je transactiekosten. Wij compenseren die transactiekosten. Eerst betaal je de kosten zelf. SNS, ASN Bank of RegioBank stort de kosten binnen 5 werkdagen aan je terug. Daarnaast maakt jouw bank hetzelfde bedrag van de transactiekosten over naar Giro555. Zo doneer je meteen aan Giro555 met je overboeking, zonder dat je daar meer geld aan kwijt bent.

Kijk op de website van jouw bank hoe dit precies werkt: SNS, ASN Bank of RegioBank.


Vanaf wanneer geldt dit?
Met terugwerkende kracht vanaf 6 februari 2023 voor alle particuliere overboekingen naar Turkije.


Hoe hoog zijn de transactiekosten?
Het gaat om minimaal € 15 tot een maximum van € 165 per transactie.


Waarom geldt dit niet voor Syrië?
Helaas kan niemand vanuit Nederland geld overmaken aan Syrië vanwege sancties die gelden. Daarom kun je vanuit Nederland geen geld naar Syrië overmaken vanaf een Nederlandse bankrekening.


Wat doneren jullie?
We geven de waarde van de transactiekosten voor een particuliere overboeking naar Turkije terug aan onze klant. En we doneren datzelfde bedrag van de transactiekosten aan Giro555.


Aan wie doneren jullie?
Alle donaties gaan naar Giro555 zodat we de samenwerkende hulporganisatie die lokaal actief zijn in Turkije en Syrië kunnen helpen met financiële steun.


Hoe lang loopt de compensatie?
Drie maanden of tot we met de drie bankmerken; ASN Bank, SNS Bank en RegioBank, in totaal € 50.000 hebben gedoneerd.