Utrecht,
03
juni
2021
|
17:02
Europe/Amsterdam

Martijn Gribnau: “Ik geloof heilig in het MKB en het kleinzakelijk bedrijf”

Samenvatting

Met het verder versoepelen van de coronamaatregelen krijgen ook kleine Nederlandse ondernemers weer meer ruimte om te doen waar ze goed in zijn: zich elke dag met hart en ziel inzetten voor hun bedrijf. Als gevolg van de COVID-19 pandemie hebben onze kleinzakelijke klanten vooral behoefte hebben aan extra liquiditeit. Vanuit de Volksbank kiezen we er voor om hen te ondersteunen op weg naar economisch herstel.

Het allerbelangrijkste voor ondernemers is handelingsperspectief. Kleine bedrijven en ZZP’ers willen zelf de regie houden over hun bedrijf en hun toekomst. Zij willen weer kunnen ondernemen en groeien. Daarom dat de Volksbank met haar vier onderscheidende merken voor zelfstandig ondernemers een stap extra zet.

 

 

Ik geloof heilig in het MKB en het kleinzakelijk bedrijf. Dat past ook bij de Volksbank. Als wij hen ondersteunen op een manier die bij ons past, heeft dat een enorme maatschappelijke impact op werkgelegenheid en de economische groeimotor van Nederland.
Martijn Gribnau, directievoorzitter de Volksbank

Zorgen over financiële gezondheid

Eerder deze week publiceerde RegioBank - onderdeel van de Volksbank - de resultaten van een onderzoek onder 1039 ondernemers (ZZP’ers en MKB’ers). Zo blijkt, onder andere, dat de meerderheid van de ondernemers (56%) zich door de coronacrisis vooral zorgen maakt over de financiële gezondheid van hun onderneming. Toch leerden ze ook door de crisis hun zorgen te uiten. In het onderzoek komt verder naar voren dat dertig procent van de Nederlandse ondernemers uit de regio liever niet praat over financiële successen. Bijna tweederde van de gevraagde ondernemers ziet de financieel adviseur als belangrijke sparringpartner. Bekijk alle resultaten op de website van RegioBank.

Lees meer over onze nieuwe strategie: Van belofte naar impact

Over de Volksbank N.V

De Volksbank is de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS en de drijvende kracht op de achtergrond die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. De Volksbank is gevestigd in Utrecht. Voor meer informatie: www.devolksbank.nl