Utrecht,
25
februari
2021
|
15:39
Europe/Amsterdam

Negatieve rente op zakelijke rekeningen vanaf € 100.000

Samenvatting

Vanaf 1 april 2021 brengen SNS, ASN Bank en RegioBank 0,5 % rente per jaar in rekening op de afzonderlijke zakelijke betaal-, spaar- en beleggingsrekeningen over het deel van het saldo dat hoger is dan € 100.000. De grens was al eerder op € 250.000 gesteld. De kosten voor de bank als gevolg van de zeer lage en negatieve rentes in Europa maken dat de bankmerken van de Volksbank er niet aan ontkomen om de eerder aangekondigde grens van negatieve rente voor de zakelijke rekeningen verder te verlagen.

Noodzaak negatieve rente

Het verleggen van de grens voor negatieve rente is helaas noodzakelijk omdat in Europa al een tijd de rente zeer laag en negatief is. De Volksbank kan niet al het geld uitzetten via leningen, hypotheken of obligatiebeleggingen. Een deel moet verplicht gestald worden bij de Europese Centrale Bank (ECB). SNS, ASN Bank en RegioBank moeten aan hun verplichtingen kunnen voldoen als klanten geld willen opnemen, ook als heel veel klanten dat tegelijk zouden doen. Het stallen van dat geld bij de ECB kost banken 0,5% per jaar.

 

Een persoonlijke bank voor kleine bedrijven en zzp’ers

De bankmerken van de Volksbank zijn er voor de klein zakelijke markt. We staan dichtbij de ondernemers. We kennen ze goed en begrijpen daardoor de financiële behoeften die er zijn. Onze dienstverlening past bij kleine bedrijven en zzp’ers die zakelijk willen bankieren onder één dak. Spaarders die ook graag een brede relatie met onze bank willen, blijven van harte welkom.

Deel dit bericht

Downloads

Over de Volksbank N.V.

De Volksbank is de organisatie achter SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen en de drijvende kracht op de achtergrond die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een Nieuwsbericht Utrecht, 25 februari 2021 de Volksbank N.V. – Persbericht d.d. 14 augustus 2020 2 - 2 financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. De Volksbank is gevestigd in Utrecht. Voor meer informatie: www.devolksbank.nl

Laatste nieuws