Utrecht,
24
november
2020
|
11:09
Europe/Amsterdam

Per 1 maart 2021 negatieve rente vanaf €250.000

Samenvatting

Vanaf 1 maart 2021 rekenen de Volksbank merken: SNS, ASN Bank en RegioBank op de afzonderlijke betaal-, spaar- en beleggingsrekeningen een rente van - 0,5% per jaar over het deel van het saldo dat hoger is dan € 250.000. Dit geldt zowel voor particuliere als zakelijke klanten. Voor jeugd- en jongerenrekeningen geldt deze negatieve rente niet.

De wijziging wordt doorgevoerd vanwege de aanhoudende lage en negatieve rentes in de financiële markt. En tegelijkertijd wordt er meer gespaard. De Volksbank betaalt in veel gevallen een rentevergoeding over het spaargeld dat bij financiële instellingen, zoals de Europese Centrale Bank is ondergebracht.

 

Ongewijzigde rente tot € 250.000

Particulieren met een spaarrekening ontvangen 0,01% rente tot een saldo van € 250.000. Het rentetarief tot € 250.000 voor zakelijke klanten blijft 0%. De rentes zijn variabel en kunnen wijzigen.

Deel dit bericht

Over de Volksbank N.V.

De Volksbank is de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS en de drijvende kracht op de achtergrond die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. De Volksbank is gevestigd in Utrecht. Voor meer informatie: www.devolksbank.nl

Laatste nieuws