Utrecht,
10
augustus
2021
|
16:35
Europe/Amsterdam

Profiteer voordelig van de zon

Samenvatting

De Volksbank en haar merken motiveren Nederlanders om van de zon te profiteren: met een zonnepanelencampagne en een speciale actie van 150 euro korting op het eerste zonnepaneel.

Woningverbeteraars

De campagne sluit aan bij ons streven om mensen te helpen duurzaam te wonen en heeft als thema ‘profiteer voordelig van de zon’. Via ons platform Woningverbeteraars kunnen geïnteresseerden direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Woningverbeteraars biedt gerichte informatie voor iedereen die iets aan zijn huis wil verbouwen, verbeteren of verduurzamen. Dat varieert van technisch advies, informatie, producten, offertes tot en met de uitvoering.

 

Goed voor milieu en portemonnee

Volgens Linda van Dongen, programma manager duurzaam wonen bij de Volksbank, hebben zonnepanelen verschillende voordelen: “Met zonnepanelen kun je een mooie besparing maken. Volgens de rekenvoorbeelden van onze kennispartner Milieu Centraal vergelijkbaar met een rente tussen de 3,6% en 4,2% over je investering. Bovendien zijn de panelen niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu. Want doordat je gebruik maakt van 100% groene energie van je eigen dak, stoot je minder CO2 uit.”

Combineren met een groendak

Wist je dat zonnepanelen minder goed werken tijdens een warme zomer? Het verkoelende effect van een groendak kan hierbij helpen. Zonnepanelen op een groendak wekken namelijk zo’n 2 tot 3 procent meer elektriciteit op. Zo kun je duurzame energie opwekken en zorg je ook voor een verbetering van de biodiversiteit. Lees meer over deze combinatie en de juiste keuze hiervoor op de website van onze kennispartner Natuur & Milieu.

 

Berichten uit de Chinese regio Xinjiang

De campagne zou eigenlijk al eerder dit jaar van start gaan. Maar in april was er berichtgeving in de media over aanwijzingen dat in het productieproces van zonnepanelen in de Chinese regio Xinjiang sprake is van Oeigoerse dwangarbeid. Het Expertisecentrum Duurzaamheid (ECD) van de Volksbank heeft toen onderzoek naar zonnepanelenfabrikanten gedaan.

“Hier kwamen de panelen die Woningverbeteraars in eerste instantie wilde aanbieden slecht uit”, vertelt Emmelien Venselaar, Duurzaamheidsadviseur bij ECD. “Uiteraard willen we voorkomen dat er dwangarbeid, een grove mensenrechtenschending, plaatsvindt bij de productie van door ons aangeboden zonnepanelen. De installatiepartners van ons platform Woningverbeteraars bieden nu alleen panelen aan die voldoen aan het duurzaamheidsbeleid van de Volksbank en haar vier merken. Uiteraard houden we de situatie in Xinjiang in de gaten en kijken we hoe met andere partijen in de financiële sector kunnen optrekken. Bijvoorbeeld in de keuzes die we maken op het gebied van financieringen en beleggingen.”

Lees verder over waarom duurzaam wonen, goed wonen is

Ontdek hoe we met onze bankmerken investeren en beleggen voor een beter klimaat

Deel dit bericht

Laatste nieuws

Over de Volksbank N.V

De Volksbank is de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS en de drijvende kracht op de achtergrond die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. De Volksbank is gevestigd in Utrecht. Voor meer informatie: www.devolksbank.nl