Utrecht,
22
februari
2023
|
10:33
Europe/Amsterdam

Reactie van de Volksbank op de Kamerbrief van minister Kaag

Samenvatting

Deze brief stuurde minister Kaag op 22 februari in aanloop naar het commissiedebat over de toekomst van het Nederlandse bankenlandschap. Dit debat vindt plaats op 22 maart. 

In deze Kamerbrief geeft de minister aan dat ze in december 2023 een richtinggevend besluit over de toekomst van de Volksbank wil delen met de Tweede Kamer. De stappen die de minister in de Kamerbrief schetst zien wij als een logisch vervolg om -in gezamenlijkheid met onze aandeelhouder NLFI- onze toekomstopties nader te verkennen.

Halverwege de uitvoering van ons strategisch plan en met de volledige bezetting van ons Executive Committee en de Raad van Commissarissen, is het een natuurlijk moment voor de volgende fase waarin we verzelfstandigingsopties verder verkennen, uitwerken en delen met onze aandeelhouder NLFI. We stellen het zeer op prijs dat we samen met NLFI actief kunnen meedenken over onze eigen toekomst.   

Voor ons betekent dit dat we parallel aan deze verkenning voortvarend doorgaan met het realiseren van onze strategie ‘Van belofte naar impact’. Samen met alle collega’s blijven we ons volop inzetten voor het versterken van de klantrelatie en het vergroten van onze maatschappelijke impact.

Deel deze release

Laatste nieuws