Utrecht,
29
oktober
2015
|
16:33
Europe/Amsterdam

SNS Bank plaatst € 500 miljoen achtergestelde schuld

Samenvatting

SNS Bank heeft op 29 oktober 2015 met succes achtergestelde (Tier 2) obligaties voor een totaalbedrag van € 500 miljoen geplaatst bij een groot aantal institutionele beleggers.

De Tier 2 obligaties, met een looptijd van 10 jaar, hebben een vaste couponrente van 3,75%, met een eenmalige mogelijkheid voor aflossing of renteaanpassing na vijf jaar. De transactie markeert de eerste uitgifte van SNS Bank op de kapitaalmarkt sinds de nationalisatie in februari 2013.

De uitgifte van de Tier 2 obligaties draagt bij aan de versterking en diversificatie van de kapitaalpositie van SNS Bank.

De Tier 2 obligaties krijgen een notering op de Luxembourg Stock Exchange.

Kenmerken lening

Omvang lening€ 500 miljoen
Uitgiftekoers99,304%
Coupon3,75%
Datum settlement5 november 2015
Format10 year Non-Call 5 year Tier 2
Couponaanpassingdan geldende 5-jaars EUR mid-swap rate + 365 bps, indien niet afgelost
Verwachte ratingsBB (S&P) / Ba2 (Moody’s) / BBB- (Fitch)
ISINXS1315151388

Downloads

Deel dit bericht

Laatste nieuws

Over de Volksbank N.V

De Volksbank is de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS en de drijvende kracht op de achtergrond die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. De Volksbank is gevestigd in Utrecht. Voor meer informatie: www.devolksbank.nl