08
maart
2021
|
12:37
Europe/Amsterdam

Vier noteringen in '50 leading ladies in sustainability in financial services'

Samenvatting

De Volksbank, ASN Bank en ASN Beleggingsfondsen zijn met vier noteringen goed vertegenwoordigd in de lijst '50 leading ladies in sustainability in financial services'. De lijst, die is gepresenteerd op Internationale Vrouwendag, is een initiatief van financieel experts Nicolette Loonen en Sylvia van Waveren.

Bij de samenstelling van de lijst zijn verschillende criteria gebruikt, zoals de vraag of de uitgekozen vrouwen bepalend zijn geweest voor de juiste richting van de geldstromen binnen hun organisatie. En of ze duidelijke resultaten hebben laten zien - in het verleden, maar liever nog in het heden.

Vier collega’s in lijst '50 leading ladies in sustainability in financial services'

Volgens Linda van Dongen, programma manager duurzaam wonen van de Volksbank, geven de noteringen van haar en haar collega’s een goed beeld van de breedte van duurzaamheid in de financiële sector:

“Van groene financieringen en verduurzaming van de hypotheekportefeuille, tot mensenrechten en duurzaam beleggen; duurzaamheid rust op meerdere pijlers. Voor de Volksbank en ASN Bank zijn dat klimaat, mensenrechten en biodiversiteit. Op al deze gebieden willen we aantoonbaar maatschappelijke impact maken. Het is prachtig om te merken dat onze inspanningen gezien worden, gezien deze mooie noteringen.”

Sustainable Development Goals

De initiatiefnemers laten in gesprek met Fondsnieuws weten dat het doel van de lijst is om “Nederlandse vrouwelijke rolmodellen zichtbaar te maken. Vrouwen die de beweging laten zien op het gebied van duurzaamheid in de financiële sector. Hierbij hanteren wij nadrukkelijk de brede definitie van duurzaamheid, zoals geformuleerd in de SDG’s, de Sustainable Development Goals, van de Verenigde Naties.”

Lees meer over onze visie op duurzaamheid

Deel deze release

Laatste nieuws