Utrecht,
03
april
2024
|
08:30
Europe/Amsterdam

Saskia Hoskens benoemd tot Chief Risk Officer van de Volksbank

Samenvatting

Op voordracht van de Raad van Commissarissen benoemt aandeelhouder NLFI Saskia Hoskens per 10 april 2024 tot Chief Risk Officer (CRO) van de Volksbank. De benoeming is goedgekeurd door de toezichthouder. De ondernemingsraad heeft advies uitgebracht en steunt de benoeming. Saskia’s benoemingstermijn loopt tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2028. Saskia volgt hiermee Jeroen Dijst op die, zoals eerder aangekondigd, na twee termijnen als CRO afscheid neemt van de Volksbank.

Saskia Hoskens heeft ruime internationale ervaring op het gebied van risicomanagement, bijzonder beheer en relatiemanagement bij Nederlandse banken. Zij maakt de overstap van ING waar zij als CRO Wholesale Banking verantwoordelijk was voor het managen van de risico’s in de internationale grootzakelijke markt. Daarvoor was zij vanaf 2005 werkzaam bij Rabobank. Hier leidde zij onder meer de integratie van de hypotheekdochter FGH Bank waar zij CEO was. Eerder leidde Saskia bij Rabobank wereldwijd bijzonder beheer en was zij regiodirecteur Grootzakelijk in Zuid Nederland. Voor haar bancaire loopbaan heeft Saskia bij Deloitte Corporate Finance en bij Nuon (nu Vattenfall) fusies en overnames van zowel grote als kleine bedrijven begeleid.

Martijn Gribnau, Chief Executive Officer van de Volksbank: “Namens het Executive Committee heet ik Saskia Hoskens van harte welkom bij de Volksbank. Haar persoonlijke visie op bankieren sluit naadloos aan bij het bankieren met de menselijke maat waar de Volksbank voor staat. We verwachten dat zij met haar achtergrond, positieve energie en haar verbindende stijl van leidinggeven een belangrijke bijdrage kan leveren aan het realiseren van onze strategische prioriteiten en de toekomst van de Volksbank.”

Gerard van Olphen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Volksbank: “De Raad van Commissarissen is blij met de benoeming van Saskia Hoskens tot CRO en lid van het Executive Committee van de Volksbank. Met haar ruime ervaring in de bancaire sector heeft zij grote verandertrajecten op succesvolle wijze volbracht. Met haar doortastend leiderschap heeft zij alles in huis om een waardevolle bijdrage te leveren aan het verder financieel en operationeel robuust maken van de Volksbank.”

Saskia Hoskens: “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij de Volksbank en bij te dragen aan de verdere versteviging van de positie van de bank in de Nederlandse markt. Daarbij past een uitstekende klantbediening die naadloos samengaat met effectief risicomanagement. Stakeholders verwachten dat een bank operationeel sterk is, voldoet aan wet- en regelgeving, oog heeft voor maatschappelijke belangen en goed voor haar klanten zorgt. Daar zet ik mij graag voor in.”

Samenstelling Executive Committee
De Volksbank maakt goede progressie met het werving- en selectieproces voor de posities van CEO en CFCO. De bank verwacht de benoeming van een nieuwe CEO te kunnen aankondigen na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die in de tweede helft van mei 2024 zal plaatsvinden.

Het Executive Committee bestaat per 10 april 2024 uit zeven leden. Martijn Gribnau (CEO), André Haag (CFO), Saskia Hoskens (CRO) en Marinka van der Meer (CCO) zijn de statutaire leden. Daarnaast hebben drie niet-statutaire leden zitting in het Executive Committee: Jacqueline Touw-Conradi (CPOO), Michel Ruijterman (CIO) en een CFCO (nog in te vullen).

Downloads

Deel deze release