03
maart
2021
|
12:43
Europe/Amsterdam

Nieuwe cao 2021 - 2022 voor medewerkers van de Volksbank

Samenvatting

Een meerderheid van de leden van de vakorganisaties FNV Finance, CNV Vakmensen en De Unie heeft voor het bereikte resultaat van onderhandeling gestemd. De cao en het sociaal plan zijn na een constructieve dialoog met de vakorganisaties tot stand gekomen.

De nieuwe cao heeft een looptijd van twee jaar en geldt van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2022. Ook is er ingestemd met een sociaal plan voor de periode van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2023. Deze combinatie van cao en sociaal plan geeft medewerkers de komende jaren – in een periode van veel verandering – duidelijkheid over de arbeidsvoorwaarden.

Salarissen en pensioen

De salarissen worden in deze twee jaar structureel met in totaal 3% verhoogd. De pensioenregeling wordt ongewijzigd verlengd voor 2021.

Maatschappelijk betrokken

De nieuwe cao bevat een aantal elementen vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Zo is er gedeeltelijk betaald verlof voor mantelzorg, wordt de financiële coaching voor medewerkers uitgebreid voor situaties als arbeidsongeschiktheid en pensioen en is er extra ruimte voor de structurele invulling van vijf arbeidsplaatsen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Duurzame inzetbaarheid

De afspraken in de cao stimuleren om te blijven werken aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Onder andere met een persoonlijk ontwikkelbudget van 750 euro per jaar.

Deel deze release

Laatste nieuws