24
november
2020
|
21:20
Europe/Amsterdam

Per 1 maart 2021 negatieve rente vanaf € 250.000

Samenvatting

​​In Europa hebben we al een tijd te maken met zeer lage en negatieve rentes. Ook de Volksbank ontkomt er jammer genoeg niet aan om negatieve rente te gaan rekenen. Vanaf 1 maart 2021 rekenen SNS, ASN Bank en RegioBank op de afzonderlijke betaal-, spaar- en beleggingsrekeningen een rente van -0,5% per jaar over het deel van het saldo dat hoger is dan € 250.000.

Als gezonde bank bewaken we het evenwicht tussen spaargeld en leningen. Geld dat we niet kunnen uitlenen aan bijvoorbeeld hypotheken, zetten we zo veel mogelijk uit bij andere financiële instellingen of bij de Europese Centrale Bank (ECB). Maar daar moeten we veelal een rentevergoeding voor betalen. Omdat er nu veel gespaard wordt, zijn onze kosten hoog. Vandaar dat het nodig is om negatieve rente te gaan rekenen. Hoe vervelend we dat ook vinden.

Negatieve rente raakt minder dan 1% van de klanten

We hebben onze voorwaarden aangepast zodat we negatieve rente ook mogen invoeren. Dit geldt zowel voor particuliere als zakelijke klanten. Deze maatregel raakt minder dan 1% van onze klanten. Voor jeugd- en jongerenrekeningen geldt de negatieve rente niet. Particulieren met een spaarrekening ontvangen 0,01% rente tot een saldo van € 250.000. Het rentetarief tot € 250.000 voor zakelijke klanten blijft 0%.

​Sparen blijft belangrijk

We blijven onze klanten stimuleren om te sparen, om risicovrij een buffer op te bouwen – logisch, vanuit onze gedeelde waarde ambitie. En daarom willen we ook zo lang als mogelijk rente blijven bieden voor particuliere klanten. We kunnen echter geen nieuwe rentebelofte doen voor 2021.

Deel deze release

Laatste nieuws