Utrecht,
06
april
2020
|
09:45
Europe/Amsterdam

De Volksbank volgt de aanbeveling van de ECB aan banken om tot tenminste 1 oktober 2020 geen dividend te betalen

Samenvatting

De Volksbank volgt de aanbeveling van de Europese Centrale Bank (ECB) aan Europese banken van 27 maart 2020 om, gedurende de COVID-19 pandemie, de kapitaalpositie te beschermen en dividendbetalingen stop te zetten tot tenminste 1 oktober 2020.

Het eerder aangekondigde voorstel tot dividendbetaling over 2019 van €165 miljoen zal wel worden geagendeerd voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die plaatsvindt op 23 april 2020, maar de dividendbetaling wordt nu afhankelijk van een heroverweging zodra de onzekerheden rond de COVID-19 crisis achter de rug zijn en zal in ieder geval niet voor 1 oktober 2020 plaatsvinden.

De Volksbank is, met een Tier 1-kernkapitaalratio van 32,6% (eind 2019), sterk gekapitaliseerd. Bij de berekening van het kernkapitaal is het voorgestelde dividend over 2019 hierbij reeds in mindering gebracht.

Downloads

Deel dit bericht

Laatste nieuws

Over de Volksbank N.V

De Volksbank is de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS en de drijvende kracht op de achtergrond die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang, BLG Wonen zorgt dat goed wonen voor iedereen mogelijk is, RegioBank zet zich in voor leefbaarheid in de buurt en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. De Volksbank is gevestigd in Utrecht. Voor meer informatie: www.devolksbank.nl