Utrecht,
07
maart
2024
|
07:53
Europe/Amsterdam

Waarom is feminien leiderschap belangrijk voor elke organisatie?

Samenvatting

8 maart is het International Women’s Day. Een dag die in het teken staat van vrouwenemancipatie en vrouwenrechten. Bij de Volksbank geloven we in een bank waar diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusiviteit (DG&I) in de kern van ons doen en laten zit. Zodat dit zichtbaar en voelbaar is voor (toekomstige) medewerkers, klanten en de maatschappij. Met de nieuwe aflevering van Beter voor elkaar, dé podcast van de Volksbank gaan we dieper in op het thema vrouwelijk en feminien leiderschap. Een open gesprek vol verrassende en interessante inzichten.

Net als voorgaande afleveringen verwelkomen we twee gasten aan tafel. Ditmaal zijn dit Lisa van Blaricum, senior trainer bij In Touch Female leadership & Career academy en manager Expertisecentrum Duurzaamheid bij ASN Bank en Roos van Dalen, onderzoeker, columnist en spreker op het gebied van diversiteit en inclusie met een specialisme in genderdiversiteit. Samen met host Demian Polane bespreken zij onder andere wat we verstaan onder feminien leiderschap, waarom een cultuurverandering binnen bedrijven essentieel is en welke kleine veranderingen kunnen bijdragen aan gelijkwaardigheid binnen je werkomgeving. 

Host: Demian Polane  
Gasten: Lisa van Blaricum en Roos van Dalen  

Voor elke vrouw die promotie maakt op director-niveau, verlaten er twee de organisatie. Er is echt een lek in de pijplijn

Roos van Dalen

In Beter voor elkaar, de podcast van de Volksbank bespreken we elke aflevering maatschappelijke onderwerpen die direct of indirect met geldzaken te maken hebben. Eén host, twee gasten en een open gesprek. Over omgaan met schulden, financiële online verleidingen, de gevaren van phishing en dus ook inclusiviteit. Want de Volksbank gelooft in het zichtbaar en voelbaar maken van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusiviteit voor (toekomstige) medewerkers, klanten en de maatschappij.  

Niks missen? Abonneren! 

Bekijk en beluister hier alle afleveringen van Beter voor elkaar, de podcast van de Volksbank.

Lees meer over Diversiteit, Gelijkwaardigheid & Inclusiviteit bij de Volksbank: